Yoused: De etalage van de Bijenkorf in je woonkamer

10-10-2011 14:00


Je interieur is erg persoonlijk. Je wilt graag dat het net zo uniek is als jij zelf, net zo sprankelend en net zo fabulous. Maar daar zit dan de knoop. We willen best naar de Ikea, maar niet voor een gehele inrichting. We vinden ook de antiek-winkels afstruinen geen enkel probleem, zelfs niet voor een geheel interieur, alleen laat ons budget dat meestal niet toe. Waar-o-wááár vind je dan net dat unieke item dat jouw huis mist. Dat éne stuk dat niet bij de rest van Nederland in de woonkamer
staat. Dat stuk, vind je vanaf nu bij www.yoused.nl.


Ellen Smeenk, de eigenares van deze unieke webshop, hanteert een fascinerend beleid. De spullen die zij verkoopt hebben namelijk al een ander leven geleid, maar zijn niet ‘tweedehands’. Haar mooie tafeltjes, koninklijke stoelen, schattige decoratiestukken en vele andere dingen zijn namelijk afkomstig uit etalages. Deze one-of-a-kind items stonden eerst mooi te zijn in etalages van de Bijenkorf en MEXX. “En het is toch zonde als ze weggegooid worden,” vertelt Ellen, die de webshop tien maanden geleden geopend heeft. “Veel mensen zijn geïnteresseerd in de stukken. Tot nu toe voornamelijk etaleurs, stylistes en kleine winkels die van alles ook één item kunnen kopen in tegenstelling tot een groothandel. Ook particulieren kopen wel eens wat. Dat het zoveel verschillende groepen zijn maakt het wel een uitdaging”. Wat het natuurlijk extra leuk maakt, voor welke groep dan ook, is dat de prijzen op de website de helft van de oorspronkelijke prijzen zijn. De webshop van Ellen ‘leeft’ per seizoen. Nu kan je er voornamelijk terecht voor veel kerstige, zwart-wit-gouden, items. Als het nieuwe seizoen aanbreekt, komt er meer kleur met oog op het voorjaar.

Ellen is een bezige bij. In het ruime pand in Almere runt zij de webshop helemaal alleen. Maar de webshop is niet het enige waar zij zich mee bezig houdt. Ook in het aan het yoused-pand grenzende timmermanbedrijf van decoratiemateriaal is zij werkzaam. “Bij interieurbouw Rick Smeenk, worden de etalage-stukken gemaakt, voor diverse winkelketens. Zo ben ik op het idee gekomen om de gebruikte spullen door te verkopen”, legt Ellen uit.

Ook nieuwsgierig geworden naar de aparte interieur-stukken? Houd dan de website www.yoused.nl  in de gaten. Ook zijn er eind november, begin december weer een aantal open dagen, maar op afspraak mag iedereen altijd komen kijken.