Arthur en Joost doen Badr Hari, Hitler, Berlijn, de DDR en lezen Joop.nl

16-07-2012 09:10

Joost: Jaja, Arthur, ik roeide hier op de Liepnitzsee. ‘See‘ is ‘meer’ zoals je weet. Het is een meer rondom een eiland. En dit eiland, dat je achter me ziet, was het persoonlijke eiland van de Honnecker kliek. Een stukje verderop lag de ommuurde Waldsiedlung, waar ze allemaal bij elkaar zaten in een beetje kleinburgerlijke villa’s met formica tafeltjes. Ook was er in die buurt een enorme bunker, waar Honnecker en zijn vrienden de atoomoorlog konden uitzitten. Interessant he? Elke ochtend gingen ze met hun staatsvolvo’s helemaal naar Berlijn om hun regerende taken te verrichten, want het waren plichtsgetrouwe Duitsers hoor, die Duitse communisten, en ze deden het allemaal vanuit een waar beleefde liefde voor de arbeider in het algemeen.

” Is er iets lelijker dan de Oost-Duitse vrouw? “

Zo erg was het dus niet dat ze een eigen eiland hadden om eventjes te ontspannen, en dat ze daarbij niet gestoord werden door het volk dat altijd veeleisend was. Zo wilde het volk bananen, maar waar haalde je die nu in godsnaam weer vandaan. Het was eigenlijk een heerlijke wereld, die DDR, werd me ook nu weer de afgelopen week door verschillende ouder DDR burgers toevertrouwd. Zo was alles schoon en iedereen had werk, kom daar nu nog maar eens om. De intense nostalgie van de DDR burger is een nog maar nauwelijks gedocumenteerd fenomeen.

In het nabijgelegen stadje Bernau kwamen we nog een dronken elektricien tegen met een schitterende Husky die ons vertelde dat hij nooit langer dan nodig kwam in Berlijn, en dit vanwege de buitenlanders. Met name de Polen, dat zat hem dwars, aangezien die alles stalen. Maar over de mensen uit de Baltische staten weer geen kwaad woord. Overigens lag er op een van de aanlegsteigertjes op het vroegere Honnecker eiland een enorme geheel witte en geheel naakte DDR-burgerin van een jaar of zestig me kwaad aan te staren, en dat is een beeld waar ik maar moeilijk vanaf kom. Zo zie je maar, ik maak niet alleen van alles mee, maar het is nog leerzaam ook.

Arthur: Waarde vrind, wij hebben toch contrasterende opvattingen over vakantie hoor. Ik bedoel, ik wil neuken en zuipen en lekker bruin worden zodat iedereen straks bij mij op kantoor zegt: “Mijnheer Tuur, wat bent uw toch lekker bruin!”
Nou moet ik eerlijk zeggen dat het neuken er meestal bij inschiet (tenzij ik natuurlijk 100 eurootjes over heb voor een bordeelvisite), en ik ben roodharig dus ik verbrand levend in de zon met een gerede kans op een vette huidkanker. Dus meestal betreft mijn vakantie slechts zuipen, enfin, het verhaal van mijn leven.

” Het gaat wel om een Marokkaan hè, en dan is alles al gelijk beladen en verdacht. “

Ik mis de DDR trouwens ook wel hoor, ik blijf toch steeds een beetje bang voor een Groot Verenigd Duitsland. Wel lelijke wijven daar man, potjandorie. Die hebben nog steeds dezelfde kapsels als die gozers van Duran Duran rond 1980. Is er iets lelijker dan de Oost-Duitse vrouw? Misschien moeten ze meer bananen eten, en komkommers, al heeft de komkommer weinig voedingswaarde, je kan hem hoogstens lekker in je doos of poepgat proppen maar dan worden ze altijd al na vijf minuten zacht, tenzij je de Griekse komkommer hebt natuurlijk, die is weliswaar klein maar keihard en bovendien een harde werker! Enfin, ik heb best veel nieuws over mijn seksvakantie in Portugal (lees: zuipen) maar er is in Nederland van alles gebeurd. Volg jij het nieuws rond Badr Hari, zeg maar de Nederlandse O.J. Simpson?

” Nu weet jij ook wel dat ik in mijn vrije tijd de Hitlergroet breng en door mijn huiskamer marcheer, maar hoe weten ze dat nu weer bij Joop.nl? “

J: Die Badr, het was me helemaal ontgaan, maar we hebben nu Nederlandse bezoek over en het gaat nergens anders meer over. Is het een complot van de Telegraaf? Het gaat wel om een Marokkaan hè, en dan is alles al gelijk beladen en verdacht. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. De één zegt dit en de ander zegt dat. Ik hoorde ook dat Gullit erachter zat, die schijnt goede contacten te hebben bij de Telegraaf. Zelf kamp ik met eigen problemen aangezien er op Joop.nl, niet te verwarren met DeJaap.nl (gek eigenlijk, nu ik erover nadenk, heeft dat soms een geschiedenis, je kunt ook niet alles weten, is Joop PvdA en DeJaap D66? Bah, wat is het toch allemaal weer ingewikkeld) een artikel is geschreven door iemand van D66 (die dus eigenlijk op DeJaap thuishoort, zie je, zo ingewikkeld is het nu) waarin omstandig uiteen wordt gezet dat ik extreemrechts ben.

Nu weet jij ook wel dat ik in mijn vrije tijd de Hitlergroet breng en in mijn huiskamer loop te marcheren (maar nooit op straat), maar hoe weten ze dat nu weer bij Joop? Je begrijpt, ik heb hier nachten niet van kunnen slapen, en het is hier toch al zo klam in Berlijn. Van seks komt het al helemaal niet. Zou ik nog wel de Nederlandse grens over kunnen, zonder dat Volkert (die komt vrij, wist je dat?) me op staat te wachten?

A: Nu kan ik er echt geen touw meer aan vastknopen, of een knoop aan vasttouwen, het is 35 graden in Olhao en dat ligt aan zee, vlakbij Faro, en dan weet jij genoeg. Gisteravond ging ik eten in de India Hut, de ober leek heel veel op Peter Sellers in The Party, en hij zei dat de kok een Punjabi was. Ik zei: “Namaste“, of iets in die geest, doe mij maar het heetste gerecht dat die Punaise kan maken, en vraag of hij niet met zijn linkerhand mijn lamsvlees wil beroeren, en of hij niet in mijn dalsoep wil spuwen, dat schijnt een ritueel in de Punjab te zijn, heel goed voor de potentie en tegen het boze oog. Enfin, de vlammen sloegen uit mijn reet, je begrijpt. Vroeger woonde ik dus in Ede en daar zat in het roemruchte café 100 aan de Notaris Fischerstraat (goed hè, dat er in Ede een straat naar een notaris is vernoemd, die was vast heel belangrijk. Er is ook een een Arthur van Schendellaan, die heeft er gewoond, en als Hans Dorresteijn dood gaat krijgt hij ook een straat, al woont hij in Bennekom maar vroeger in Ede, boven winkelcentrum De Bellestein, heel treurig allemaal).

Oh, ja, in café 100 zat Joop Wilhelmus altijd aan de bar, je weet wel, die vetbol met dat vieze lange haar, die baas van dat pornoblaadje De Chick. Ik trok me daar vroeger op af, maar niet op het gedeelte van de contactadvertenties. Daar stonden alleen close ups van tieten, pikken en kutten en soms een achterwerk, zo leer je iemand toch niet kennen? Enfin, Joop woonde in een villaatje in de bossen bij Lunteren, en ik ging eens bij hem op bezoek. Hij deed open in een nazi-uniform en draaide toen toespraken van Hitler, terwijl hij door die hut marcheerde. Ik zei er niks van – wie ben ik – maar ben toch maar weggegaan nadat ik een fles rum had leeggedronken. Later werd Joop gearresteerd omdat hij ontucht met zijn kinderen had gepleegd. Hij ging naar de bajes in Schiedam of zo, of Dordrecht, en toen hij werd vrijgelaten liep hij per ongeluk de plomp in en was hij dood. Ik bedoel met dit te zeggen: er zijn veel ergere mensen dan Badr Hari.

Nu heb ik trouwens echt geen idée meer waar onze briefwisseling over gaat. De Joop schrijf je met twee o’s en de Jaap met twee a’s, zover ben ik dan wel. Hou jij ook zo van de Olympische spelen? Ik ga me lekker aftrekken op die Witrussische kogelstootsters (olympische voorpret), en bier drinken, dat is het enige wat een mens kan doen bij de onmenselijke temperaturen in de Algarve. En daarna nog even een currietje doen, om het af te leren. Dag bolleke!