Natasja van Limburg Stirum: Bodybuildster van Adel in Monaco

28-10-2012 13:02

Natasja van Limburg Stirum (36) is van adel en woont in Monaco. Ze gebruikt af en toe botox, rijdt in een grote 4-wheel Jeep en gaat naar luxe feestjes. De zus van Paris Hilton, nee totaal niet. Ze doet namelijk aan Bikini Bodybuilding, een passie die ze met haar 18-jarige Engelse vriend deelt.

“Bodybuilders zijn geen elitemensen. Ze zijn down to earth. Ze praten niet over geld of status, maar over sport. Dat is erg prettig in een plek als Monaco”, vertelt de blonde Natasja, terwijl ze een tupperwarebakje met eten openmaakt. Nu er een wedstrijd voor de deur staat, traint Natasja twee keer per dag en heeft ze een strak dieet, vandaar dat ze haar eigen gemaakte eten overal mee naartoe neemt.

Wie Natasja ziet, zou niet denken dat ze een bodybuildster is. Ze is elegant, slank en heeft een vrouwelijk gezicht. “Bikini bodybuilders hebben een vrouwelijk gespierd lichaam. Ik neem geen hormonen, dus blijf ik vrouwelijk.”

Getto
Ze werd geboren in Amsterdam. “Je kunt bijna zeggen dat ik in het getto ben opgegroeid. Ik zat op zwarte scholen en had ook wel een ‘hanggroep’-periode. Mijn moeder is van adel, maar die doet daar niks mee. Ze heeft zelfs de zegelring weggegooid. Ik merk soms wel dat ze oude etiquette en beleefdheidsvormen in acht neemt, maar verder is ze meer te vergelijken met een hippie dan een vrouw van stand.”

Moeder
Haar moeder besloot in de jaren negentig naar Monaco te verhuizen. Toen Natasja een keer op bezoek kwam, werd ze verliefd op een Nederlandse zakenman. “Het leven met hem was echt Monaco-style. We gingen naar zakendiners, cocktailparty’s en waren vaak op een luxe boot. Het was een mooie tijd, maar uiteindelijk ging de relatie over. Het heeft mij twee jaar gekost om er overheen te komen.”

Ze bleef wel in Monaco wonen, omdat haar moeder hier immers ook vertoeft. “De sport heeft me toen echt geholpen. Het is moeilijk om hier werk te vinden als freelance televisie producer, dus ik had veel vrije tijd. Door te sporten, kon ik mijn energie kwijt en tegelijkertijd had ik weer een doel: Op een podium staan als Bikini Bodybuildingmodel.”

Daarnaast hielp een nieuwe liefde haar verdriet te vergeten. “Mijn advies: Als je gedumpt bent, dan moet je open staan voor een nieuwe liefde. Hoe moeilijk het ook is. Een beetje flirten is goed voor je ego. De liefde is nog mooier, je voelt je geweldig als je iemand vindt die jouw leuk genoeg vindt om wie je bent.”

Leeftijdsverschil

Haar 18-jarige vriend Kieran Billen is ook bodybuilder. “Ja, veel mensen kijken op van het leeftijdsverschil. Maar we delen dezelfde passie en zijn helemaal verliefd op elkaar. De hele zomer waren we 24/7 samen in mijn 1-kamer appartement en toch ging het allemaal goed. Het is echt mijn maatje.” Het is waar, dat wie de twee samen ziet, niet anders kan concluderen dat dit liefde is. “Ik ben Nederland wellicht ontgroeid, maar wellicht verhuis ik ooit naar Londen, voor de liefde.”