DeJaap-TV: ‘Vlag uit dat Kooistra en homocafe’s dood zijn’

23-11-2012 14:52

Gisteravond opende Dvras haar deuren in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, voorheen ook wel de Rue Vaseline genoemd of  ook wel Reguliers Gay Straat. Dat was toen, want de homo’s komen er niet meer, of willen er niet meer komen. We stuurden camjo-talent Peter Huting naar de cocktailbar en hij ontdekte dat er inmiddels zoveel vrouwen rondhupsen in deze voormalige gaykroeg dat de dames beginnen te klagen over gebrek aan mannenvlees.

Sommige oude homo’s zijn blij met de influx van trendy hetero-publiek, want homo-horecapaus Sjoerd Kooistra had er een mooie bende van gemaakt daar in Amsterdam. Wie zei daar wát? “Kooistra was een asshole. Hij was gay, maar hij deed niks voor de gemeenschap. Ik ben blij dat hij is overleden?” I beg your pardon? “Ja, de vlag kan uit. Wat hij heeft gedaan met die wurgcontracten, on-ge-lofe-lijk. Hij heeft niet voor niets zelfmoord gepleegd.”
Goed, goed. De cocktails waren heerlijk, en je kunt er een vaas bier drinken voor 2,50 euro, en zelfs sigaren roken in een humidor.